Tethergeist – vidunderligt puzzlespil

Indtil videre er spillet kun i beta og på Kickstarter, men man er dog så langt fremme, at der er en spilbar 3 levels demo på Steam. Den tager omkring 30 minutter og giver et godt billede af styringen og hvad spillet går ud på.

Du styrer en pige i et samfund, hvor man bevæger sig frit rundt via sit astrale legeme, men for vores hovedperson er det astrale legeme bundet til kroppen, og det giver hende nogle udfordringer.

Historien starter, da hun og hendes veninder skal hjem til landsbyen, og de andre smutter afsted, mens hun må gå den lange vej selv. De skal hjem og starte en pilgrimsfærd til Mystic Island, for alle de andre er det en nem lille tur med astallegmet, men ikke for for heltinde Mae.

Umiddelbart ser det ikke ud til der kommer hverken monstre eller blodsudgydelser, selvom man godt kan død. Og når det sker smides man ikke særlig langt tilbage og det er nu dejligt.

 

Det er en lang række puzzles i en platformsverden. Og den introducerende level er fremragende, sådan at du forstår spillets kontrolsystem før du slippes fri på lidt sværere baner.

Grafikken er meget flot; det er nemt at se, hvad man skal, hvor man kan hoppe lodret op ad mure, og hvor man kan gå, hvad der er farligt osv. Og når man dør, flyttes man hurtigt og effektivt lidt tilbage. Flere gange tænkte jeg på det fremragende Limbo i en mere lys og positiv udgave.

 

 

Du kan rejse imellem vægge, glas, sten og alt muligt andet.

 

Der, hvor Tether dog virkelig adskiller sig fra andre, er ved kontrollen. Den er fremragende, og det er en fornøjelse at spille den ca. 30-35 minutter lange demo. Jeg venter med spænding på det færdige produkt, og vi kan hjælpe med til, at det udkommer via Kickstarter, eller det kan købes via Steam. Og prisen er på Kickstarter er blot $15 og der slog jeg til uden den store tøven. Flere spil burde være modig nok til at give os en ordentlig del af spillet og hygge os med for at se om vi vil være med eller ej.

Her finder du projektet(ekstern link). Det er et alt eller intet projekt, så enten kommer det i mål og du får (formentlig) dit spil ellers bliver pengene ikke trukket. http://kck.st/4eTsHsV

Skaberne regner selv med at spillet kommer i slutningen af 2025, men der er naturligvis en risiko med Kickstarterspil. Hvem husker ikke det Cosmic Force med et akavet blik.

 

Asley Ottesen spiller her og husk at tjekke hendes andre videoer også, englen Steve er sjov.

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.