Sony tabte $400 mio, Ubisoft under opkøb

Nyhederne griner af dem, der tror på nyhederne, Sony tabte over 2 milliarder på The Concord og rygtet fortæller at Ubisoft er på vej mod at blive opkøbt.

The Concord

I sidste måned kunne jeg fortælle, at The Concord var lukket ned efter få uger, og at Sony havde tabt 1,3 mia., men faktisk har det vist sig at være langt værre. Sony brugte ikke mindre end $400 mio. på spillet, altså nærmere 2,8 mia. Hvordan i alverden det overhovedet er muligt at bruge den slags penge på udvikling og markedsføring, forstår jeg ikke. Hvor mange programmører og designere var der dog ansat på det spil?

Ubi-soft opkøbes?

Rygterne går på, at Ubi-Soft er ved at blive opkøbt efter nogle helt katastrofale beslutninger det sidste år. Først var der The Crew, som man gik ind og fjernede på folks hardware (læs mere her); dernæst den absurde prissætning af Star Wars Outlaws, der efter den store hype viste sig at være et nydeligt middelmådigt spil med et ekstremt budget, og for at toppe katastrofen gik firmaet ud og kaldte spillerne for kvindehadende, racister, forkælede og nærige. Det øgede ikke spillets popularitet at få en sviner. Det komiske er måske, at Ubi-Softs ejer, Yves Guillemot, har været direktør siden 1986; han burde vide bedre.

Windows 11 rammer 30%

Det er faktisk mere end tre år siden, Windows 11 kom frem, og selvom alle er enige om, at det er et fint styresystem, så har det knebet med at skifte til det. Den største hindring er ifølge brugerne tekniske krav, den næste er den centrerede Windows-knap, og endelig er der ikke rigtig grund til at skifte, lyder det. Men fra oktober næste år slutter opdateringerne til Windows 10, og selvom sikkerhedsopdateringerne fortsætter et par år eller tre mere, så vil det nok få de fleste til at skifte.

World of Warcraft

Jeg har været en tur omkring WoW Cataclysm Classic, omkring en million spillere dagligt i World of Warcraft, der har 4,8 millioner abonnenter. Jeg kan i hvert fald konstatere, at det ikke er på Nethergarde Keep-serveren, for jeg har ikke set et øje i min questing fra 80-83.

Mange ting er gjort mere spiselige for solospillere, og selvom det kan synes at være et problem, så er det ganske nødvendigt, fordi der netop er meget færre spillere i de lavere zoner. Spillerne ville derfor være helt på herrens mark uden den ændring. Det positive er, at man i forhold til det oprindelige har gjort det muligt at queste videre i de gamle områder og fortsat få XP efter level 80. Tidligere fik man måske 40-100 XP pr. kill, men nu er det almindelig XP. Dermed kan man bedre få afsluttet området og forstå historien, inden man tager hul på næste del.

Den nyeste del af WoW har jeg fortsat til gode at se på; det kommer jo nok engang.

World Of Warcraft har fortsat over 1 million aktive daglige spillere, men langt hen af vejen (i hvert fald i Classic) er det en solo oplevelse.

Absurde nyheder

Den amerikanske valgkamp fremviste igen, hvor absurd nyhedsbilledet er blevet. Først var der debat på ABC News, som er statstv; dermed burde man kunne forvente et objektivt og ansvarligt medie, der ikke er båret af seertal. Kamala Harris blev spurgt, hvad hun ville gøre ved inflationen; derefter svarer hun, at hun er født i en lille by, og hendes far havde en butik. Og så gik vi videre til næste spørgsmål… øh, nå… Så bliver Trump spurgt, om han føler sig ansvarlig for blodbadet, han startede ved Capitol Hill. Ja, det var da et objektivt spørgsmål…

Nå, men senere siger Trump noget med, at der indvandrere spiser kæledyr i byen Springfield. Værten går i rette og afviser det. Trump siger – og det er det, der er det vigtige i denne sammenhæng – “det er overalt i nyhederne”. Det viste sig at være rigtigt; faktisk havde det været i over 30 medier, både landsdækkende og lokale, inden for de sidste 14 dage. Det stoppede ikke de samme medier og de danske i at gøre nar af Trump.

Men det skræmmende er måske nærmere, at mere end 30 medier ukritisk havde gengivet historien uden at undersøge den. Det viste sig i øvrigt at være et læserbrev fra en beboer, der indrømmede, at hun ikke havde noget belæg for sin påstand.

Men vi er altså kommet til det punkt, hvor man – inkl. nyhedsmedierne selv – griner af dem, der tror på nyhedsmedierne…

Dansk journalistisk anno 2024 og de undrer sig over at flere og flere ikke har tillid til medierne.
Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.