Agente 357 – gratis Amigaspil fra 2024

Iron Gates har lavet et nyt spil. Det var dem, der bl.a. har Airmail på deres cv. 

Der er alt for langt mellem fjenderne og det kan være svært at forstå hvor man må gå eller ikke gå.

Agent 357 handler om en kvindelig betjent, der skal befri nogle forskere og redde menneskeheden fra zombier. I praksis er det ved at trykke på kontakter, der åbner døre, skyde fjenderne og finde forskerne, der er gemt rundt omkring på kortet. Det giver os lange vandringer, hvor der ikke sker ret meget, og det ender med at være spillets problem. Det er kedeligt. Det var egentlig grundlæggende samme opbygning, Airmail havde, men det havde bl.a. et langt bedre og mere appellerende banedesign.

Grafikken er fin med en glimrende intro. Lyden er baggrundsmusik og lidt effekter; det virker som det skal, omend baggrundsmusikken bliver enerverende efter et stykke tid.

Backbone

Iron Gate laver spillene med Backbone, hvilket er et forholdsvis simpelt program til at lave 2D-spil til Amiga. Prisen er, at man så skal have en ret kraftig Amiga, før det bliver rigtig godt, men da de fleste spiller på emulator i dag, betyder den del mindre. Der er nok også en vis begrænsning af ens kreativitet.

Det er åbenbart det, der har ført til decideret svinere til Irongate, og det har fået dem til at fjerne deres spil fra direkte download. Man skal nu sende en mail, hvorefter man modtager spillet. Det tager formentlig toppen af det mere useriøse råberi og tilsvining. Når et spil er gratis og rent teknisk virker, så bør den værste kritik altså forstumme. Hvis man synes, det er noget skrammel, så stop med at spille det.

Fin intro.

Som udgangspunkt er det fedt, der kommer nye spil til Amiga; nogle spil vil være bedre end andre, og sådan må det være. Og som ekstra kan du endda købe en fysisk kopi med æske, klistermærker og meget andet.

Man kan også købe det som et rigtigt spil med kasse, manual m.m.

Konklusion

Agente er et gratis spil, og det er den slags gratis, hvor der ikke er DLC eller andet, der skal tilkøbes. Det er slet og ret gratis. Det virker teknisk upåklageligt, nydelig lyd og grafik for en A500, men det er bare ikke særlig sjovt i ret lang tid, men besøg deres hjemmeside alligevel, for der er mange andre spil at udforske.

 

Du kan kan se deres andre spil her (ekstern link): https://www.lemonamiga.com/games/list.php?list_people=Jos%C3%A9%20A.%20Gonz%C3%A1lez%20(Jojo%20073)

Du finder deres hjemmeside her: http://www.jojo073.es/pages/amiga.html

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.