August24 bød på årets største spilchok

Star Wars Outlaws er kommet, The Concord er kommet og droppet og dansk politik klovner videre, denne gang er det Moberaterne der hygger sig, mens mænd fortsat løber rundt i kvinders OL program. 

Star Wars Outlaws

Så kom årets vel nok mest hypede spil, Star Wars Outlaws, og det er, hvad jeg havde forventet. Et nydeligt, ret lineært singleplayer-spil lavet på et absurd budget med det “rigtige” navn. Der er ca. 20-30 timers gameplay, hvilket i mit hoved er meget, men det skal der nok være mere hardcore gamere, der mener er for lidt. 

Grafik og lyd er 2024 state of the art, men desværre er det nok det bedste ved spillet. Men også det nemmeste at kritisere, og det sker på nettet p.t., hvor mange har hidset sig op over, at pigen er gjort unødvendig grim, og at forholdet mellem mænd og kvinder er meget ubalanceret. Ubisoft har ikke reageret på kritikken med andet end foragt og erklæret, at spillet ikke er for alle, og utilfredse skal tie stille, for spillet henvender sig jo ikke til dem, når de ikke kan lide det. Og er der noget, Internettet er kendt for, så er det, at utilfredse mennesker tier stille 😀  

Jeg forstår fortsat ikke, hvorfor vores hovedpersoner skal fylde så meget af skærmen. Hvorfor kan vi ikke få et World Of Warcraft perspektiv? Man kan godt justere lidt, men ikke nok efter min smag.

Absurd pris

Jeg har fulgt spillet fra sidelinjen og var fra starten yderst kritisk, på den måde at forstå, at jeg næppe ville købe det. Og alt her i teksten er da også baseret på videoklip af gameplay. For prisen starter ved 499 og derefter 899 årligt for at modtage “sæsonopdateringer”, og for at bruge det sidstnævnte, skal man i skrivende stund være medlem af UBI Soft-klubben, så der kom lige 150 kr. ekstra månedlig udgift. Rygtet siger dog, at UBI Soft vil frigive sæsonopdateringerne som DLC til 149,- i stedet. Det kan der måske være noget sandhed i. I hvert fald gik der ikke mere end 4 dage, før der kom en 0,002-opdatering, der tillod offline play.  

Men da det er Ubisoft, kan det godt være, de sløjfer spillet fra dag til dag, og så stopper dit spil også med at virke, første dag din konsol/computer er online. Det så vi med The Crew.  

Flot er det.

Gameplay?

Selve spillet er masser af stealth-missioner. Fjenders AI er den typiske. Gemmer du dig i græsset lige foran dem, så er du væk. Når stormtropperne skal ud af et fly, så skal de ud af døren til et bestemt punkt før de reagerer på omgivelserne. Der er også nogle dirke låse sekvenser som ser ualmindeligt uinteressante ud. Du kan ikke interagere med de fleste NPC’er, som vel dermed bare kan kaldes fyld. Du kan ikke løbe rundt på tage (kun de steder, som udviklerne har tænkt på), og det hele virker som et standard 3D-spil anno 2024. Ikke specielt godt, ikke specielt dårligt, men hamrende uinteressant, og det er set 100 gange før, både bedre og i særdeleshed billigere.

Hvordan i alverden man har brugt 1,5 milliard på at udvikle det, må guderne vide; måske fik de hjælp af Vurderingsstyrelsen?  

Man kommer også ud og flyve rumskibe. Her er det screen fra Ubisofts promoveringsvideo.

The Concord

23. august kom The Concord, men allerede 2. september var der blot 687 aktive spillere på serverne, og 3. september blev spillet trukket tilbage af Sony, der tog konsekvensen og rev plasteret af.  $1,3 milliard brugte de på at udvikle denne “Fortnite killer”, men blot 25.000(!!) kopier blev solgt. I går (6/9-24) lukkede spillet. 

Hvad der dræbte spillet, er ikke svært at svare på:. $40 pris og karakterdesignet. 

The Concord

Designet af karaktererne var ikke særlig godt og til den kritik kom en enkelt af designerne med et harmdirrende svar på Instagram, hvor designeren (anonymt) skriver (oversat fra engelsk): 

“Vi designede i den sidste ende, hvad vi blev bedt om. Vi fortalte, at der skulle være et mere varieret indhold af figurer. Vi fortalte, det var fint med lesbiske, homoseksuelle, tykke, tynde, sorte, asiater osv., men der var også brug for helt almindelige karakterer, som en gennemsnitlig hvid amerikansk teenager, mand, dreng, kvinde, pige, kunne forholde sig til og derfor gad spille, men vores design af disse figurer blev ikke godkendt. Det er ikke os, du skal skælde ud for det; ledelsen er gået helt fri, og det var deres beslutninger, der gjorde, at spillet fejlede.”

Og jeg kan tilføje, at det ligeledes var ledelsen, der besluttede 300 kroners pris, og så skulle du altså fortsat købe udstyr ved siden af, som ved alle free-to-play konkurrenter. Det er dog prisværdigt, at man tog konsekvensen og gav alle spillere deres penge tilbage. Det gælder også fysiske kopier. Gad vide, om de overlevende kopier om 20 år bliver penge værd?  

For mig at se ser det hele ret almindeligt ud, men også som noget free-to-play spillene typisk kommer med.

 

OL er slut og OL er startet

Danmark fik 9 medaljer; de mest forventede var håndboldmedaljerne, guld til herrer og bronze til damerne, og så vandt Axelsen guld i badminton. Alt andet havde været en skuffelse. Og skuffelser var der nok et par stykker af, bl.a. at cykelrytterne og svømmerne var usynlige.  

Paraolympiaden fortsatte, hver OL sluttede. Vandet er fortsat forurenet, mænd er sat i kvindekategorier, mens der råbes “inclusive” mod os, der brokker os, og kvinderne, der protesterer, får at vide, at manden skam er en kvinde, mens det er åbenlyst at det er en mand. Hvor er det dog skamligt, ynkeligt for manden,  synd for både sporten og i særdeleshed for de kvinder, der har kæmpet for at komme med, og dem, som manden har stjålet en plads fra. 

I dansk politik blev Moderaterne anklaget for at have en mobbekultur, og de reagerede ved at ringe rundt til tidligere medarbejderes nye arbejdsplads og fortælle dem, at de medarbejdere var fulde af løgn, og så blev ellers ham, der havde krævet en undersøgelse af det hele, mobbet ud af partiet, mens de andre medlemmer af folketingsgruppen fik en skideballe af Lars Løkke, der varede i ni timer. Så var den ged barberet. Lars Løkke kunne dog erklære, at alt var godt, for der var ikke sexchikane i partiet. Når man læser det her om et par år, vil man tro, det er løgn.  

 

Jeg vrisser videre om en måned. I mellemtiden håber jeg at blive i godt humør af Agente 357, som jeg ikke har glemt, men bare ikke har haft tid til at spille nok til at lave en anmeldelse. Og måske ses vi til tegneseriefestivalen Art Bubble, hvor SerieZine 2 udkommer. Du kan læse om SerieZine her

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.