International Soccer (1983) – C64

International Soccer blev skrevet af Andrew Spencer for Commodore allerede i 1983 og i forhold til tidens fodboldspil, så var det fremragende.

Holder det vand i dag?

Det har 9 levels og det at man ikke behøvede have fat i en kammerat for at spille var i sig selv en gevinst. Computerens AI er ganske udmærket (igen – i forhold til året er 1983) i hvert fald når man spiller på level 6 og opefter. Der er ingen cup eller liga, ligesom lyden også er meget begrænset. Der er seks spillere plus målmand på hvert hold og det blev standard de næste mange år.

Man kan med F7 vælge mellem farver og sort-hvid. Det var en genial funktion.
F1 ændrer farverne for spiller 1, mens F3 ændrer farverne for spiller 2. F5 ændrer levels.

Til gengæld er animationen af fodboldspillerne meget flotte og hastigheden er rigtig god. Det er helt op til spillet, hvilken spiller man styrer, det var helt almindeligt, men det går faktisk godt det meste af tiden. Man kan også klart se, hvem man styrer, når man vælger de rigtige farver. Det er muligt at få noget, der minder om samspil. I langt de fleste fodboldspil på markedet de kommende år var den bedste taktik at løbe solo og så skyde på mål. Hver halvleg er på 200 sekunder og der byttes side. Man kan åbenbart ikke afbryde en kamp, når den først er sat i gang.

Målspark tages mens de modstanderen løber rundt i feltet.
Målmanden kaster sig efter bolden.

I dag?
Der er ingen tvivl om at da International Soccer kom var et syvmileskridt for computerspil og dannede standard for fodboldspil i næste mange år. Det kørte da også som demo i mange elektronikforretninger og solgte mange maskiner. Hele oplevelsen af at spille rigtig fodbold var helt fantastisk og unik. International Soccer var udviklet “in-house” af Commodore og var et af de få “Commodore 64 only spil” der kom.

Der er ingen ingen eller cup, så man får en pokal efter hver kamp.

Men hvad med i dag? Er det mere end bare nostalgi?

Ja og nej.

Man kan absolut spille International Soccer, men i forhold til moderne spil, så er det (naturligvis) milevidt efter. International Soccers kvalitet var så høj at det først var med Emlyn Hughes International Soccer (også kendt som EH Soccer) i 1988 at der kom bedre spil på markedet og det lignede endda Int. Soccer. Int. Soccer startede bølgen af fodboldspil og man skylder sig selv at prøve det.

Langt de fleste vil synes det er sjovt i 1-2 kampe og det er så det, men det er nok som det må være.

Remove the row

Column: 1

International Soccer (1983)
Commodore 64
Gratis

Fordele og ulemper:

+ God AI
+ 9 levels
+ Gode animationer

– Ingen liga eller cup
– Ikke meget lyd
– Meget nemt i forhold til spil i dag

Column: 2

Det er en rigtig god oplevelse for de fleste, selvfølgelig spiller du det hverken i to eller fem timer, men det er bestemt et gensyn værd i både 10 og 15 minutter og kan du finde en kammerat, så er det altså et sjovt spil.

 

Hent spillet her

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.